Noticia

29-12-2011  Les marques estimen botigues repletes, quan deuríen odiar-les

Amb les compres nadalenques, quasi tots els comerços estan abarrotats, quelcom que habitualment “espanta” als consumidors, que es queixen de poder realitzar les seues compres amb tranquil·litat en estes condicions. Al contrari, a les marques els encanten les multituds, ja que al cap i a la fi els comerços atestats són també sinònim de grans vendes.

No obstant això, un recent estudi del professor de la Universitat de Queensland Brett A. S. Martin ve a qüestionar la volença de les marques per les aglomeracions. I és que si al consumidor li molesten les multituds a l’hora de comprar és per alguna cosa i això té una explicació psicològica: el “contacte interpersonal accidental”.

Per a dur a terme el seu informe, publicat per Journal of Consumer Research, Martin va demanar a diverses persones que tocaren accidentalment altres consumidors mentres estaven realitzant les seues compres en un botiga plena de gent. Martin va mesurar el temps que els consumidors romanien en la botiga i, després d’abandonar el punt de venda, els va demanar que compartiren els seus punts de vista sobre la botiga i els productes que havien adquirit.

El resultat? Els compradors que van ser accidentalment tocats per altres persones van invertir menys temps en la botiga i van avaluar més negativament els productes que aquells que no van tindre contacte físic amb cap desconegut.

L’estudi de Martin conclou, per tant, que quan el consumidor, tant d’home com dona, és tocat accidentalment per una altra persona quan realitza les seues compres està més predisposat a abandonar precipitadament la botiga i a rebutjar el producte que inicialment tenia intenció de comprar.

D’esta manera, i per molt que a les marques els agraden les botigues abarrotades, les multituds poden també tornar-se en contra seu, ja que afavorixen els “contactes interpersonals accidentals” que tant molesten el consumidor.

Notícia en Màrqueting Directo

Tornar